موشن گرافیک

موشن گرافیک یکی از روشهای خلاقانه و جذاب برای معرفی شرکتها و برندهای مختلف و انتقال مفاهیم گوناگون در زمینههای فرهنگی، ورزشی، سیاسی و … است. با استفاده از حرکت، صدا و تصویر، میتوان داستانهای الهامبخش و جذابی را روایت کرد که به طور عمیقتری با مخاطبان ارتباط برقرار میکنند. این تکنیک با ترکیب هنر گرافیک و انیمیشن، به برندها کمک میکند تا پیام خود را به روشی نوآورانه و تاثیرگذار منتقل کنند و توجه بیشتری از مخاطبان جلب کنند. موشن گرافیک همچنین ابزار بسیار موثری در تبلیغات، آموزش و اطلاعرسانی است. زیرا میتواند اطلاعات پیچیده را به شکلی ساده و جذاب ارائه دهد. با رشد فناوری و افزایش دسترسی به ابزارهای مختلف، استفاده از موشن گرافیک روز به روز بیشتر شده است. و به یکی از ارکان اصلی در استراتژیهای بازاریابی و ارتباطات تبدیل شده است. در این مقاله اسپاد سرور به بررسی می پردازیم.

موشن گرافیک چیست
موشن گرافیک
موشنگرافیک یکی از روشهای جذاب و جدید برای معرفی شرکتها و برندهای مختلف و ارائهی مفاهیم گوناگون در زمینههای فرهنگی، ورزشی، سیاسی و… است.
متحرکسازی تصاویر و صداگذاری روی آنها را موشنگرافیک میگویند. درواقع، تصاویر انیمیشنی را با درنظرگرفتن متن و سناریوِ نوشتهشده برای آن با استفاده از نرمافزارهای متفاوت متحرک میکنند و سپس، روی آن صدا میگذارند. موشنگرافیک یکی از روشهای جذاب و جدید برای معرفی شرکتها و برندهای مختلف و ارائهی مفاهیم مختلف در زمینههای فرهنگی، ورزشی، سیاسی و… غیره است.
انواع مختلف موشن گرافیک
موشنگرافیک یکی از ابزارهای قدرتمند برای بیان داستانها و انتقال مفاهیم بهشکل بصری است. این هنر با بهرهگیری از انواع تصویرها و تکنیکهای مختلف انیمیشن، به دستههای متنوعی تقسیم میشود. درادامه، شما را با چندین نوع اصلی موشنگرافیک آشنا میکنیم:
- انیمیشن دو بعدی (2D Animation): در این نوع، از تصاویر دو بعدی برای ایجاد حرکت استفاده میشود. تکنیکهای کلاسیک و دیجیتال برای ساخت این نوع انیمیشن بهکار میرود و اغلب برای ساخت کارتونها و تبلیغات کاربرد دارد.
- انیمیشن سه بعدی (3D Animation): با استفاده از نرمافزارهای سهبعدی، تصاویر واقعگرایانهترند. این نوع انیمیشن بهویژه در فیلمها، بازیهای ویدئویی و پروژههای پیچیدهتر مورد استفاده قرار میگیرد.
- تایپوگرافی متحرک (Kinetic Typography): در این روش، کلمات و حروف بهشکل متحرک در صفحه نمایش داده میشوند تا پیام بهشکل جذابتری منتقل شود. این تکنیک برای ساخت تیتراژ فیلمها و تبلیغات بسیار محبوب است.
- وایتبرد انیمیشن (Whiteboard Animation): در این سبک، یک دست در حال کشیدن تصاویر روی یک تخته سفید بهنمایش درمیآید. این نوع انیمیشن برای توضیح مفاهیم پیچیده و آموزش بسیار مؤثر است.
- اینفوگرافیک متحرک (Motion Infographics): در این نوع، از گرافیکهای اطلاعاتی متحرک برای نمایش دادهها و اطلاعات بهشکل ساده و قابل فهم استفاده میشود. این روش برای گزارشها و ارائهها بسیار کاربردی است.
سبک های مختلف موشن گرافیک
۱. ویدئوموشن
درواقع، تلفیقی از فیلم و گرافیک است که بیننده میتواند با آن ارتباط راحتتری برقرار کند. این نوع موشنگرافیک معمولا جاهایی استفاده میشود که فیلمبرداری از موضوع ممکن نیست.
۲. استاپموشن
در این نوع موشنگرافیک، از تصاویر واقعی عکاسی استفاده میکنند. در استاپموشن، اجسام مختلف را مقدار کمی جابهجا میکنند و در هر حالت از آنها عکس میگیرند. سپس، عکسها را با استفاده از نرمافزارهای خاصی پشتسرهم قرار میدهند تا حس حرکت را به بیننده القا کند.
۳. ویدئورئال
در ویدئورئال، از گرافیک و طراحی خبری نیست؛ بلکه ویدئوها در فضاهای واقعی فیلمبرداری و صداگذاری و تدوین میشوند. ویدئورئالها نیز برای انتقال پیامهای مختلف در زمانهای نسبتا کوتاه هستند.
۴. موشن گرافیک
همانطورکه از اسم آن نیز مشخص است، نشاندهندهی گرافیک متحرک است. در موشنگرافیک، از تصاویر واقعی و ویدئو خبری نیست. بلکه با استفاده از نرمافزارهای طراحی، شخصیتها و محیط نمایش طراحی می شوند. سپس، صداگذاری و کامل می شوند. موشنگرافیک بهدلیل داشتن ظاهری متفاوت، شخصیتهایی جذاب، صدا و حرکت پیام شما را مؤثرتر منتقل میکند.
۵. اینفوموشن
برای ساخت اینفوموشن از تکنیکهای اینفوگرافیک استفاده میشود. درواقع، در ابتدا گرافیک موردنیاز طراحی و سپس، با استفاده از اینفوگرافیک برای حرکت و نمایش محتوا استفاده میشود.
تفاوت انیمیشن با موشن گرافیک
انیمیشن و موشنگرافیک در زمینههای محتوایی و ساختاری باهم متفاوت هستند. برخی از این تفاوتها عبارتاند از:
- انیمیشن معمولا روایتکننده داستان است؛ درحالیکه روایت داستان در انواع موشنگرافیک مسئلهای غالب نیست.
- هدف موشنگرافیک نمایش نمادین و تشریح رویدادها به زبانی جذاب و متفاوت است؛ اما انیمیشن به جنبههای روانی، احساسی، داستانی و… میپردازد.
- موشنگرافیک تصویرمحور، اما انیمیشن شخصیتمحور است.
- موشنگرافیک غالبا در تبلیغات و برندسازی استفاده میشود؛ درحالیکه انیمیشن مناسب سینما و سرگرمی است.
- انیمیشنها معمولا مانند فیلمها از تکنیک تداومی استفاده میکنند؛ در حالیکه استفاده از تکنیک غیرتداومی در موشنگرافیک رایج است.
کاربرد موشن گرافیک
موشنگرافیک یکی از روشهای پرکاربرد و جذاب معرفی برند یا فیلم یا کتاب و انتقال پیامهای فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و… است که میتوانید از آن استفاده کنید. موشنگرافیک در تمامی پلتفرمهای دیجیتال وجود دارد. از موشنگرافیک میتوانید در تلویزیون و وبسایتها و برنامههای مختلف ارتباطی، برای این اهداف استفاده کنید: طراحی و ساخت تیزرهای تبلیغاتی، ساخت موشنهای جشنوارهای، ولههای تبلیغاتی، تیتراژ و عنوان هنری فیلمها، معرفی اثر هنری، هویتسازی اخبارهای تلویزیونی، معرفی برند یا خدمات شرکتهای مختلف، طراحی بیلبوردهای حرکتی و… .